Pavadėliai šunims

Pavadėliai šunims 

Yra 8 prekės(-ių).
Rodoma 1 - 8 iš 8 dalykų
Rodoma 1 - 8 iš 8 dalykų

Šunys yra ištikimiausi medžioklės partneriai, galintys dalyvauti įvairių tipų medžioklėse (vandens, lauko, miško), sekti grobį, jį atnešti ir pan. Tiek dresuojant šunį, tiek su juo dalyvaujant medžioklėje svarbu pasirūpinti tinkamu pavadėliu. Taip ir gyvūnas, ir jo šeimininkas jausis saugūs. Kokį pavadėlį pasirinkti, kokie yra jų privalumai ir kur įsigyti?

Šunų pavadėliai medžioklei, kokį pasirinkti?

Pavadėliai šunims būna keletos tipų, kuriuos čia ir apžvelgsime. Jį renkantis svarbu atsižvelgti į pavadėlio patogumą, medžiagą, ilgį. Šunų pavadėliai yra svarbūs dresūrai ir kasdienai.

Ilgi pavadėliai šunims leis šuniui netrukdomai tyrinėti visą savo aplinką, tačiau jūs vis tiek galėsite jaustis saugiai žinodami, kad mylimas gyvūnas yra kelių metrų atstumu. Jie labai tinkami pėdsekiams šunims.

Medžiokliniams šunims skirti pavadėliai įprastai būna labai tvirti, atsparūs plyšimui, nedyla. Jie taip pat atsparūs vandeniui, dažnai padengti specialia antibakterine ir priešgrybeline medžiaga, todėl tokį pavadėlį bus galima naudoti labai ilgą laiką.

Pavadėliai dideliems šunims gali būti vientisi, todėl šuniui neįmanoma netikėtai iš jo išsinerti. Tokie pavadėliai pranašūs dar ir tuo, kad neturi atskiro antkaklio, todėl nekyla rizikos kažkur užkibti ir taip sužeisti šunį. 

Vientisi pavadėliai padeda pradedant šuns dresūrą: pasirinkite trumpesnį ilgį ir pradėkite mokyti šunį komandų. Patogu tai, kad turint vientisą pavadėlį į netinkamą šuns elgesį galima reaguoti akimirksniu, nes užtenka tik šiek tiek pavadį patraukti.

Ilgi pavadėliai šunims, kokie privalumai?

Ilgi pavadėliai šunims yra idealūs šunims pėdsekiams. Jie padeda sukurti laisvės jausmą gyvūnui, kuris gali nevaržomai nubėgti keliolika metrų ir atnešti laimikį. Tokie pavadėliai puikus dalykas, nes šuo tyrinėja, tačiau šeimininkas vis dar turi pilną kontrolę ir puikiai žino, kur yra augintinis. Jei išmokysite savo šunį visur ir visada reaguoti į komandas, šis pavadėlis taps puikiausiu medžioklių draugu.

Toks pavadėlis idealus ir jauniems ar baikštiems šuniukams, kuriems svarbus šeimininko artumas tyrinėjant naują aplinką. Kadangi pavadžio medžiaga atspari vandeniui, jis pravers ir vandenyje, kai kyla rizika šuns sveikatai (pvz., matote, jog upėje yra stipri srovė) ar žiemos metu, kai šuo gali netikėtai išsigąsti fejerverko.

Nepatyrusiems medžioklinių šunų augintojams gali kilti klausimas, kokio ilgio pavadėlį rinktis. Tai priklauso nuo keletos faktorių: jei planuojate su augintiniu dalyvauti varžybose, dažniausiai būna nurodytas konkretus pavadėlio ilgis. Kitu atveju rinkitės atsižvelgdami į šiuos kriterijus: 

  • Kuo ilgesnis pavadėlis, tuo jis sunkesnis.

  • Ilgesnis pavadėlis dažnai susipainioja.

  • Ilgas pavadėlis suteikia šuniui didesnį laisvės pojūtį.

Pavadėliai šunims internetu

Puikus būdas rasti ir įsigyti aukščiausios kokybės pavadėlių šunims yra pirkti internetu. Internetinėje parduotuvėje ehunt.lt rasite ilgų, vientisų ir daugybę kitokių kokybiškų pavadėlių, skirtų medžiokliniams šunims ir jų dresūrai.

Pavadėliai šunims

Gamintojai

Mūsų parduotuvės

Žymos: