Savigynos priemonės

Savigynos priemonės 

Yra 7 prekės(-ių).

Subkategorijos

  • Pipirinės dujos

    Pipirinių dujų balionėliai yra nepakeičiama savigynos priemonė iškilus nemalonioms ir netikėtoms situacijoms. Lietuvoje jie yra legalūs, o šią prekę įsigyti specializuotose parduotuvėse gali kiekvienas vyresnis nei 18 metų asmuo. Kaip veikia pipiriniai dujų balionėliai, ar galima juos įsigyti internetu ir kokia jų kaina?

    Pipiriniai dujų balionėliai, kaip jie veikia?

    Tai yra bene lengviausiai prieinama savigynos priemonė, kurią nesunkiai rasite specializuotose parduotuvėse. Įsigyti galima visiems pilnamečiams asmenims, tereikia tik pateikti asmens dokumentą.

    Pipiriniai dujų balionėliai yra užpildomi specialia medžiaga, kuri dirgina kvėpavimo takus, akis ir odą. Tam naudojami cheminiai junginiai, sukeliantys ašarojimą, nekontroliuojamą kosulį, skausmą, o kartais net ir momentinį aklumą. Ši savybė gali padėti laimėti daugiau laiko siekiant pasišalinti iš konfliktinės situacijos. Su savimi nešiotis tokį balionėlį nesunku, nes jis būna labai mažo, mažo arba vidutinio dydžio.

    Ašarinės dujos gali būti čiurkšlinės ar debesinės. Pastarosios dažniausiai naudojamos renginiuose ar kitose masinio susibūrimo vietose.

    Pats veiksmingiausias pipirinis balionėlis turi būti užpildytas organinėmis ar sintetinėmis veikliosiomis medžiagomis, tokiomis kaip kapsaicinas, nonivimidas ar PAVA.

    Ašarinės dujos, ką svarbu žinoti?

    Pipirinės dujos yra priskiriamos D kategorijos ginklams, todėl svarbu žinoti, kad šia savigynos priemone negalima naudotis esant apsvaigus nuo alkoholio, narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. 

    Jei konflikto metu teks panaudoti šią priemonę reikia įsidėmėti, jog ji ne taip efektyviai veiks prieš vėją ar uždarose patalpose. Pastaraisiais atvejais galima net nukentėti patiems ir taip sukelti dar didesnį pavojų savo sveikatai. Kai kurio tipo dujų balionėliai silpnai veikia šaltyje, todėl prieš pirkdami šią prekę pasikonsultuokite su specialistu.

    Dujos degina visus audinius ant kurių patenka, todėl netyčia pasipurškus pipirinių dujų ant savęs reikia kuo skubiau kreiptis į medikus.

    Pipirinės dujos internetu už žemą kainą

    Pipirinių dujų balionėlis gali išgelbėti ne tik sveikatą, bet ir gyvybę, todėl jį pravartu turėti kiekvienam. Ieškokite kokybiškų, patikimų gamintojų balionėlių, kurie padės išvengti nemalonių situacijų. Įsigykite šią savigynos priemonę ehunt.lt.

  • Pneumatika
  • Co2 balionėliai

    Nereikia net sakyti, kad medžioklės metu tikslumas yra labai svarbus: lemiamu momentu tai gali nulemti ar iš jos grįšite su laimikiu, ar be. Kaip užtikrinti, kad visi šūviai būtų tiesiai ten, kur reikia? Čia gali praversti CO2 balionėliai. Ką apie šiuos angliarūgštės balionus svarbu žinoti ir kur juos įsigyti?

    Co2 balionėliai, ką svarbu žinoti?

    CO2 balionėlis gali būti naudojamas įvairiems tikslams, nebūtinai tik medžiojant. Jie naudojami Airsoft ginklams, pneumatiniams pistoletams bei kitiems tikslams, kur reikalinga suslėgtų dujų pagalba. 

    Priklausomai nuo ginklo tipo, vienos CO2 balionėlio gali užtekti net keliems šimtams šūvių. CO2 angliarūgštės balionai užtikrina didelę šūvio galią, todėl šaudymas tampa taiklesnis bei sėkmingesnis.

    Prieš įsigyjant tokio tipo balionėlį pasidomėkite jų patvarumu. Jie turi būti patikimi,  pagaminti kokybiškai, atsparūs didelėms apkrovoms. CO2 balionėliai iš esmės yra saugūs naudoti, tačiau jei esate naujokas vis tiek patariama pasikonsultuoti su specialistais, kurie papasakos apie šių dujų veikimo principą ir aptars naudojimo instrukciją. 

    Taip pat verta įsidėmėti, kad ginklai, kuriuose naudojami CO2 angliarūgštės balionai, prasčiau veikia šaltyje.

    Prieš naudodami šiuos balionėlius pistoletams pasidomėkite teisiniais reglamentais. Pavyzdžiui, Airsoft pistoletai, kurių galia viršija 2.5J, yra laikomi D kategorijos ginklais, kurių nešiotis negalima. Vieninteliai D kategorijos ginklai, kuriuos galima užpuolimo metu naudoti, yra dujų balionėlis ir elektrošokas.

    Co2 balionėliai internetu už žemą kainą

    CO2 dujos gali būti įsigytos ne tik fizinėse parduotuvėse, bet ir internetu. Čia galėsite rinktis iš daugybės variantų, atrasti savo favoritą, pasikonsultuoti su profesionalais, kurie padės apsispręsti.

    Tokių balionėlių kainos svyruoja priklausomai nuo jų dydžio, gamintojo, šūvių kiekio. CO2 balionai yra efektyvūs, universalūs ir gali tapti puikiu pagalbininku medžioklėje.

Rodoma 1 - 7 iš 7 dalykų
Rodoma 1 - 7 iš 7 dalykų

Nors ir retai, tačiau būnant miškingose vietovėse galima susidurti su nemaloniomis situacijomis, kurių metu pravartu turėti reikmenų savigynai. Kokios prekės savigynai reikalingos, kad būtų užtikrintas medžiotojo saugumas ir kaip jas tinkamai pasirinkti? Į visus rūpimus klausimus atsako ehunt.lt ekspertai.

Savigynos prekės - ką svarbu žinoti?

Prieš įsigyjant savigynos priemones būtina žinoti kokias galima naudoti legaliai, o kokių su savimi dėl teisinių priežasčių turėti nevalia, nes užpuolimo atveju besiginantis asmuo gali pats padaryti nusikaltimą.

Pilnamečiams asmenims legaliai galima su savimi nešiotis dujų balionėlį, elektros šoką. 21 metų ir vyresni asmenys, išklausę instrukcijų apie tai, kaip juo naudotis, gali įsigyti dujinį pistoletą.

Savigynos reikmenys, kurių užpuolimo metu naudotis negalima, yra teleskopinė lazda, kastetas, nes šios priemonės kelią mirtiną pavojų.

Savigynos reikmenys - ką pasirinkti?

Rekomenduojama su savimi į medžioklę vežtis dujų balionėlį, kurį naudoti ypač paprasta: užtenka papurkšti šių dujų užpuolikui į veidą. Juos su savimi legaliai gali turėti kiekvienas pilnametis (18+) asmuo. Ši priemonė naudinga dar ir tuo, kad nemalonios situacijos metu galima apsiginti nuo kelių žmonių iškart.

Elektros šoką gali turėti visi asmenys, sulaukę 18 metų. Šios savigynos priemonės minusas yra tas, kad jis gerokai didesnis už į kišenę telpantį dujų balionėlį, todėl netikėto užpuolimo metu yra lengvai pastebimas ir gali sukelti dar didesnį pavojų užpultam asmeniui.

Dujiniam pistoletui įsigyti prireiks praeiti sveikatos patikrą, kuri parodys, kad žmogus neturi psichikos sutrikimų, teistumo. Šį ginklą gali įsigyti stabilios psichikos, vyresni nei 21 metų asmenys. Prieš perkant šį ginklą privaloma išklausyti instruktažą apie jo naudojimą.

Kurią savigynos priemonę turėti atsakyti yra sunku. Paprasčiausia įsigyti pipirinių dujų balionėlį, nes juo naudotis lengva, jie neužima daug vietos. Be to, kaip minėta, vienu metu galima gintis nuo kelių užpuolikų.

Savigynos priemonės internetu už žemą kainą

Visas legaliai galimas naudoti savigynos prekes rasite internetinėje parduotuvėje ehunt.lt. Dirbantys specialistai padės išsirinkti tinkamą savigynos prekę bei aptars šių priemonių naudojimo subtilybes.

Savigynos priemonės

Gamintojai

Mūsų parduotuvės

Žymos: